Αλβέρτης: «Ο Διαμαντίδης έβαζε την ομάδα πάνω από εκείνον»

Τον έζησε από την αρχή της πορείας του στον Παναθηναϊκό, μαζί πανηγύρισαν αμέτρητες επιτυχίες, ενώ εκτός όλων των άλλων τους συνδέει και μία βαθιά φιλία. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αποθεώνει τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Ο θρύλος του Παναθηναϊκού και γενικός διευθυντής των ακαδημιών μπάσκετ του «τριφυλλιού» Φραγκίσκος Αλβέρτης, μίλησε στο «3d.panathinaikos24.gr» για τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Τι ήταν αυτό που τον έκανε ηγέτη στον Παναθηναϊκό και πως είναι σαν άνθρωπος; Επίσης ανέφερε πως φαινόταν από την αρχή της καριέρας του, ότι ο «3-D» θα γίνει ένας από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης.

Η συνέντευξη του Φραγκίσκου Αλβέρτη στο «3d.panathinaikos24.gr»:

Πως νιώσατε εσείς ένας θρύλος του Παναθηναϊκού να απονείμετε το βραβείο στον θρύλο της Ευρωλίγκα Δημήτρη Διαμαντίδη;

«Μεγάλη τιμή για τον Δημήτρη να σου απονέμουν τον τίτλο του θρύλου της Ευρωλίγκα, είναι κάτι που το έχει κερδίσει απόλυτα. Έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση μετά από τόσα χρόνια προσφοράς και μετά τα όσα έχει πετύχει».

ÁËÂÅÑÔÇÓ ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÓÓÊÁ (ÔÅËÉÊÏÓ / ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2008 ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ 2009) ALVERTIS DIAMANTIDIS / PANATHINAIKOS - CSKA (FINAL / EUROLEAGUE 2008 FINAL FOUR 2009)

Εσείς τον ζήσατε από την αρχή της καριέρας του, προμηνυόταν αυτή η τόσο μεγάλη του καριέρα;

«Φυσικά, όλοι όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά τον πίστεψαν όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να καταφέρει πολλά και εν τέλει τα έκανε».

ÁËÂÅÑÔÇÓ ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ ALVERTIS DIAMANTIDIS PANATHINAIKOS - PANIONIOS

Τι ήταν αυτό που τον έκανε ηγέτη στον Παναθηναϊκό;

«Ότι έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό. Να βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα για το καλό της ομάδας. Κάτι το οποίο τελικά λειτούργησε ως ανασταλτικό για να μεγαλουργήσει».

Mike Batiste Fragiskos Alvertis Dimitris Diamantidis

Λίγα λόγια για τον χαρακτήρα του;

«Είναι ένα απλό παιδί που δεν θέλει πολλά-πολλά. Ούτε δημοσιότητα, ούτε τίποτα. Θέλει απλά να κάνει την δουλειά του, να ευχαριστιέται το μπάσκετ και να φεύγει. Απλά πράγματα, όμως τα απλά πράγματα είναι τα πιο δύσκολα».

ÁËÂÅÑÔÇÓ ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ5ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ(BASKET LEAGUE 2013-2014) ALVERTIS DIAMANTIDIS PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS