Γκιστ: «Ο Διαμαντίδης είναι γεννημένος νικητής»

Τον έχει ζήσει μόλις τρία χρόνια ωστόσο αυτό το διάστημα είναι υπέρ αρκετό για τον Τζέιμς Γκιστ για να μιλήσει στο 3d.Panathinaikos24.gr για τον καλό του φίλο και συμπαίκτη Δημήτρη Διαμαντίδη.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Ο Αμερικανός παίκτης του Παναθηναϊκού μίλησε γιατί ο 3-D είναι ηγέτης του «τριφυλλιού», τον ξεχωριστό του χαρακτήρα σαν αθλητή αλλά και ως άνθρωπο.

Ποιες οι εντυπώσεις σου από την βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη;

«Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική όπως και οι οπαδοί μας. Το άξιζε αυτό ο Μήτσος, έχει κάνει τόσα πολλά για την ομάδα. Το ότι βραβεύτηκε ως θρύλος της Ευρωλίγκας είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα. Με όλα όσα έχει καταφέρει του άξιζε αυτή η βράβευση».

Τι τον έχει κάνει ηγέτη αυτής της ομάδας;

«Τα στατιστικά του αυτά τα χρόνια αρκούν όπως και οι διακρίσεις και τίτλοι που έχει κατακτήσει. Αυτά δεν ήρθαν από το πουθενά. Είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτής της ομάδας και έχει μερίδιο στην επιτυχία της ομάδας. Είναι τόσο αποδοτικός όταν είναι στο παρκέ και κάνει την ομάδα καλύτερη. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του. Είναι τρομερός συμπαίκτης αλλά και άνθρωπος, είναι ηγέτης».

Μιλήσαμε για το πώς είναι σαν αθλητής, σαν άνθρωπος; Τι τον χαρακτηρίζει;

«Είναι ένας απίστευτος τύπος. Δεν μιλάει πολύ και άλλοι στην θέση του και από έναν αθλητή τόσο υψηλού επιπέδου θα περίμενες να είναι απλησίαστος και ψωνισμένος. Είναι ο Διαμαντίδης μπορεί να κάνει ότι θέλει και δεν θα του πουν τίποτα όμως δεν είναι καθόλου έτσι είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, σέβεται τον καθένα στην ομάδα, μιλάει με όλους και είναι εξωστρεφής. Είναι πολύ καλός αθλητής και πολύ καλός άνθρωπος είναι ένας σπάνιος συνδυασμός που δεν συναντάς καθημερινά».

Σας είπε τίποτα για το πως αισθάνθηκε με αυτή τη βράβευση;

«Δεν χρειάστηκε, το βραβείο μιλάει από μόνο του είναι ένας θρύλος της Ευρωλίγκας. Όσο για το βραβείο είναι τόσο ταπεινός σαν χαρακτήρας που μπορεί να το αφήσει στα αποδυτήρια! (γέλια). Δεν τον ενδιαφέρει να είναι ο καλύτερος, απλά να κερδίζει. Δεν σκέφτεται τις διακρίσεις του, απλά να κερδίζει».

Τι τον έκανε όλα αυτά τα χρόνια έναν από τους καλύτερους γκαρντ του ευρωπαϊκού μπάσκετ;

«Όλα όσα έχει καταφέρει και το έχει κάνει με πολύ σκληρή δουλειά και προσήλωση στο να γίνει καλύτερος .Δεν έμεινε ποτέ στάσιμος. Τίποτα δεν έρχεται από μόνο του αν δεν δουλέψεις σκληρά γι΄ αυτό που θες να γίνεις, γι΄ αυτό που θες να καταφέρεις. Επίσης τίποτα δεν έρχεται αν δεν έχεις την «δίψα» για νίκη να θες να νικάς σε οτιδήποτε αυτό είναι ο Διαμαντίδης, είναι γεννημένος νικητής».

Πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια που την επόμενη χρονιά δεν θα είναι στην ομάδα;

«Νιώθουμε λίγο περίεργα με αυτό αλλά από την άλλη μεριά κάθε τι καλό φτάνει κάποτε στο τέλος. Αυτό είναι το επάγγελμα ενός αθλητή του μπάσκετ. Γνωρίζεις συμπαίκτες και μπορεί την επόμενη χρονιά να πάρουν μεταγραφή σε άλλη ομάδα ή να σταματήσουν την καριέρα τους. Είναι καλό που θα σταματήσει την καριέρα του επειδή το θέλει εκείνος και όχι λόγω τραυματισμού ή οτιδήποτε άλλο. Έχει πετύχει μια φανταστική καριέρα και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο να καταφέρει που δεν το έχει κάνει ήδη. Τα έχει κατακτήσει όλα».

Τι θα ήθελες να του ευχηθείς;

«Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνει και να έχει υγεία εκείνος και η οικογένειά του. Είναι πολύ καλός οικογενειάρχης και θέλει να ζήσει την οικογένειά του, να χαρεί τα παιδιά του και αυτό είναι ότι καλύτερο».